Ομάδες Διαλογισμού

Νιώθοντας την ανάγκη των ανθρώπων για ηρεμία στη σημερινή εποχή και γνωρίζοντας τα άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα της χαλάρωσης, αποφάσισα να δημιουργήσω στον χώρο μου ομάδες διαλογισμού.

Ο διαλογισμός είναι μια μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση. Απομακρύνει σκέψεις και εξωτερικά ερεθίσματα και βοηθάει να ανακαλύψουμε τη σοφία και τη γαλήνη που βρίσκεται μέσα μας. Η ουσία του είναι το άδειασμα του νου από σκέψεις.

Οι αρχέγονοι ήχοι των θιβετιανών ηχογαβάθων του Peter Hess® και των γκονγκ, μας συνοδεύουν αρμονικά σε ένα εσωτερικό ταξίδι, ενώ δημιουργείται μια γέφυρα ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα. Αυτή η πνευματική άσκηση έχει θετική επίδραση στην υγεία.

Ερευνητές με επικεφαλής τον Ντάνιελ Τσέρκιν του Ινστιτούτου Ερευνών Group Health Research και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA, πραγματοποίησαν μια κλινική δοκιμή με 342 άτομα ηλικίας 20 έως 70 ετών που υπέφεραν από πόνους στη μέση τους επί επτά έτη κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες: η πρώτη έπαιρνε τα κλασικά φάρμακα, η δεύτερη έκανε γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και η τρίτη διαλογισμό και γιόγκα.

Μετά από 26 εβδομάδες αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου και προέκυψε ότι τη μεγαλύτερη βελτίωση (σε ποσοστό 61%) είχαν όσοι έκαναν διαλογισμό και γιόγκα, τη μικρότερη όσοι έκαναν την παραδοσιακή φαρμακευτική θεραπεία (44%) και κάπου στο ενδιάμεσο ήταν η ψυχοθεραπεία (58%). Μετά από ένα έτος, όσοι είχαν κάνει διαλογισμό-γιόγκα ή ψυχοθεραπεία, συνέχιζαν να έχουν λιγότερους πόνους σε σύγκριση με όσους είχαν ακολουθήσει την παραδοσιακή φαρμακευτική οδό.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε το ραντεβού σας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2392400942.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Η Φανή Αρπατζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πολλά ερωτήματα που δεν είχαν εύκολες απαντήσεις. Υπαρξιακές αναζητήσεις όπως από που ερχόμαστε σαν ψυχές, που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις ζωές των ανθρώπων.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προσωπικής θεραπείας και αναζήτησης, σε συνδυασμό με πολυετή εκπαίδευση, δημιούργησα έναν ζεστό χώρο με αγάπη και φροντίδα, όπου με τις θεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις μου, αφουγκραζόμαστε μαζί τις βαθύτερες ανάγκες Σας, ώστε να ανακουφιστείτε σωματικά και ψυχικά και να επαναπροσδιορίσετε τη θέση Σας στη ζωή.