Shiatsu, Άγγιγμα Ευεξίας

Σιάτσου στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα.

Η αποτελεσματικότητα του σιάτσου είναι γνωστή στην Ανατολή εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και η Δύση το υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής, που εφαρμόζει καθημερινά το σιάτσου, στηρίζεται σε μια βασική πεποίθηση: Ότι τα ενεργειακά σημεία του σώματος σχηματίζουν ένα δίκτυο καναλιών (μεσημβρινών) όπου ρέει η ζωτική ενέργεια και τροφοδοτεί ολόκληρο το σώμα διατηρώντας την ισορροπία στον οργανισμό, ακριβώς όπως το νερό διοχετεύεται σε όλα τα μέρη ενός φυτού και το τροφοδοτεί. Ωστόσο σε περιπτώσεις σωματικής ή ψυχικής έντασης, αυτή η αρμονία διαταράσσεται, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται μια σειρά προβλημάτων.

Ο θεραπευτής προχωρά στη διάγνωση, λαμβάνοντας υπόψη τα συμπτώματα και το ιστορικό του ασθενούς, και δρα αναλόγως.

Στη διάρκεια μιας συνεδρίας ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος σε ένα άνετο βαμβακερό στρώμα και φοράει ελαφριά ρούχα. 

Ο θεραπευτής πιέζει σε διάφορα σημεία-κλειδιά του σώματος με τους αντίχειρες κατά μήκος των μεσημβρινών του σώματος. Επιπλέον, εκτελεί ενεργητικές αλλά και παθητικές ασκήσεις στους μαλακούς ιστούς αλλά και διατάσεις.

Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από το εκάστοτε πρόβλημα και κάθε συνεδρία διαρκεί μία περίπου ώρα. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και φυσικά δεν προϋποθέτει κάποιο επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης.

Παρακάτω παρατίθεται κατάλογος από κοινές καταστάσεις στην αντιμετώπιση των οποίων το Σιάτσου έχει αποδειχθεί χρήσιμο.

  • Χρόνιοι πόνοι διαφόρων προελεύσεων: πόνοι στη μέση και την πλάτη, ισχιαλγία, αυχενικό, ημικρανίες, μυϊκή ένταση, πιάσιμο, κόπωση ή αδυναμία, κράμπες, δυσκαμψία και πόνοι στις αρθρώσεις
  • Τραυματισμοί, θλάσεις και άλλες κακώσεις
  • Αρθριτικά, τενοντίτιδα, περιαρθρίτιδα, ρευματισμοί
  • Νευραλγίες, μούδιασμα, τρέμουλο, παράλυση και ατροφία
  • Δύσπνοια, χρόνιος βήχας, χρόνια φαρυγγίτιδα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, άσθμα
  • Δυσκολία στη χώνευση, καούρες, ανορεξία, υπερβολική πείνα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κολίτιδα, φούσκωμα κ.ά. ·
  • Ταχυπαλμίες, υψηλή και χαμηλή πίεση, αδύναμη κυκλοφορία, κρύα άκρα, διόγκωση αγγείων

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε το ραντεβού σας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2392400942.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Η Φανή Αρπατζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πολλά ερωτήματα που δεν είχαν εύκολες απαντήσεις. Υπαρξιακές αναζητήσεις όπως από που ερχόμαστε σαν ψυχές, που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις ζωές των ανθρώπων.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προσωπικής θεραπείας και αναζήτησης, σε συνδυασμό με πολυετή εκπαίδευση, δημιούργησα έναν ζεστό χώρο με αγάπη και φροντίδα, όπου με τις θεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις μου, αφουγκραζόμαστε μαζί τις βαθύτερες ανάγκες Σας, ώστε να ανακουφιστείτε σωματικά και ψυχικά και να επαναπροσδιορίσετε τη θέση Σας στη ζωή.