Ηχομασάζ / Ηχοθεραπεία

Αφορμή για τη δημιουργία της μεθόδου στάθηκαν τα ταξίδια που έκανε ο Peter Hess στο Νεπάλ, την Ινδία και το Θιβέτ όπου πήρε μέρος σε διάφορες τελετές και βίωσε την ισχυρή μεταμορφωτική και θεραπευτική επίδραση του ήχου στον άνθρωπο. Μέσα του γεννήθηκε η επιθυμία να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει αυτές τις εμπειρίες ώστε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Επιστρέφοντας στη πατρίδα του πήρε μαζί του αρκετές ηχογαβάθες και άρχισε να πειραματίζεται. Σύντομα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις ηχογαβάθες στις ομάδες αυτογνωσίας που καθοδηγούσε με εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, μέσα από πειραματισμούς και εμπειρίες γεννήθηκε ένα δομημένο σύστημα εργασίας με ηχογαβάθες. Στην πορεία προστέθηκαν και γκονγκ, κύμβαλα και διάφορα άλλα όργανα. Οι Peter Hess®-Ηχογαβάθες θεραπείας που χρησιμοποιούνται στο Ηχομασάζ είναι χειροποίητες και αποτελούνται από έναν συγκεκριμένο συνδυασμό μετάλλων (7-12). Κατασκευάζονται στο Νεπάλ και την Ινδία από παραδοσιακούς τεχνίτες σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές του Ινστιτούτου Peter Hess.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, ο συντονισμός είναι η βάση της θεραπείας μέσω του ήχου και της μουσικής, επειδή η αρχή στην ακουστική του συντονισμού δεν ισχύει μόνο για τα όργανα μουσικής αλλά και για το ανθρώπινο σώμα. Όταν τα κύματα ήχου εισέρχονται στο σώμα, τα υγιή κύτταρα αρχίζουν και αυτά να δονούνται και προσπαθούν να επαναφέρουν και να ενδυναμώσουν την κατάσταση υγείας.
Η μεταβίβαση των κυμάτων ήχου καθίσταται δυνατή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σώματος σε νερό. ΄Έτσι, ο στόχος της θεραπείας μέσω του ήχου είναι, να ελευθερώσει δονητική ενέργεια και να την μεταφέρει. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα και η ψυχή του ανθρώπου μπορούν να υποστηριχθούν και να γιατρευτούν.
Η ηχοθεραπεία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στις παραδόσεις άλλων λαών της Ανατολής π.χ.στην Ινδία, Κίνα και στο Θιβέτ.

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη μουσική για θεραπευτικούς σκοπούς. Υπάρχουν αναφορές μεγάλων θεραπευτών στην αρχαία Ελλάδα, που μπορούσαν να θεραπεύσουν τον ασθενή παίζοντας τη λύρα τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο Αριστοτέλης παρατήρησε ότι το άκουσμα του φλάουτου διέγειρε τα συνναισθήματα και χαλάρωνε τη συσσωρευμένη ένταση. Ο Πυθαγόρας αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρός δεσμός ανάμεσα στον ήχο και στις αισθήσεις και ότι η μουσική ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία όταν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Για τους Ινδούς «το σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα ηχητικό ερέθισμα που πηγάζει από τα βάθη του χάους» το Ωμ θεωρείται για τους Ινδουιστές ο ήχος της δημιουργίας του κόσμου. Κάποιοι θεωρούν πατρίδα της ηχοθεραπείας το Θιβέτ, όπου εδώ και αιώνες οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ορισμένους ήχους για να θεραπεύσουν ασθένειες. Στα μοναστήρια του Θιβέτ μοναχοί «θεραπεύουν» σωματικές ασθένειες παίζοντας ηχογαβάθες, γκόνγκ και διάφορα άλλα κρουστά σε έναν ορισμένο τόνο.

Οι σπουδαιότερες επιδράσεις του Ηχομασάζ και της Ηχοθεραπείας κατά Peter Hess®

– Επιτυγχάνεται  βαθιά χαλάρωση

– Εκτονώνει τις μυικές και νοητικές εντάσεις

– Βελτιώνεται τη λειτουργία των οργάνων και τα εναρμονίζει μεταξύ τους

– Με τη δόνηση επαναφέρει την αρχική υγιή κατάσταση στα κύτταρα του σώματος.

– Διεγείρει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα

– Ο νους ηρεμεί καθώς αποβάλλεται το άγχος

– Εναρμονίζει την ψυχής, το σώματος και το πνεύματος

Πως γίνεται;

Στο ηχομασάζ τοποθετούνται ηχητικά σκεύη πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία. Ο θεραπευτής κρούει το ηχητικά σκεύη και οι δονήσεις εισχορούν αρμονικά στο σώμα. Το σώμα εναρμονίζεται με τις δονήσεις και εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιώντας  τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε το ραντεβού σας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2392400942.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Η Φανή Αρπατζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πολλά ερωτήματα που δεν είχαν εύκολες απαντήσεις. Υπαρξιακές αναζητήσεις όπως από που ερχόμαστε σαν ψυχές, που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις ζωές των ανθρώπων.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προσωπικής θεραπείας και αναζήτησης, σε συνδυασμό με πολυετή εκπαίδευση, δημιούργησα έναν ζεστό χώρο με αγάπη και φροντίδα, όπου με τις θεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις μου, αφουγκραζόμαστε μαζί τις βαθύτερες ανάγκες Σας, ώστε να ανακουφιστείτε σωματικά και ψυχικά και να επαναπροσδιορίσετε τη θέση Σας στη ζωή.