Είναι η μέθοδος ψυχοθεραπείας στην οποία το άτομο έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια αναπαράσταση του εσωτερικού του κόσμου χρησιμοποιώντας μικρά αντικείμενα ή σύμβολα-αρχέτυπα, τα οποία τοποθετεί ελεύθερα σε ένα δοχείο με άμμο. Με τον τρόπο αυτό , έχει την δυνατότητα να ανασύρει και να κάνει εικόνα θέματα που τον απασχολούν και δεν είναι συνειδητά.

Και μόνο η απεικόνιση αυτή μπορεί να είναι πολύ βοηθητική και θεραπευτική.
Είναι μια γέφυρα του εσωτερικού με τον εξωτερικό μας κόσμο…

Μια βασική προϋπόθεση της θεραπείας Sandplay είναι ότι η ψυχή έχει μια φυσική τάση να θεραπεύσει τον εαυτό της, με δεδομένες τις κατάλληλες συνθήκες. Όπως οι φυσικές πληγές επουλώνονται υπό ευνοϊκές συνθήκες, η ψυχή έχει επίσης μια ενστικτώδη σοφία που αυτοθεραπεύεται όταν βρει ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Ο στόχος τουSandplay είναι να ενεργοποιήσει θεραπευτικές ιδιότητες στο βαθύτερο επίπεδο της ψυχής μέσω της χρήσης από μινιατούρες και ένα δίσκο με άμμο για να αντανακλούν τον εσωτερικό κόσμο του θεραπευόμενου. Με αυτή τη συμβολική δραστηριότητα και μέσα από την εμπειρία του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού, οι ασυνείδητες διεργασίες γίνονται ορατές σε αυτή την τρισδιάστατη μορφή, που πολλές φορές μοιάζει με την εμπειρία ονείρου.

Ο θεραπευτής παραμένει κοντά, σιωπηλός μάρτυρας, που αντηχεί κυρίως ενσυναισθητικά στον θεραπευόμενο καθ όλη την διαδικασία δημιουργίας του μέσα στον ειδικό δίσκο. Κάθε λεκτική ερμηνεία αυτή τη στιγμή μπορεί εύκολα να ανατρέψει μια διαδικασία η οποία θα πρέπει, πρωτίστως, να παραμείνει πέρα ​​από τη γλώσσα και τη σκέψη. Η σιωπή βοηθά να περιέχει και να τιμήσει την εμπειρία, έτσι ώστε ό,τι έχει εκφραστεί μπορεί να συνεχίσει να αντηχεί μέσα στον θεραπευόμενο.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε το ραντεβού σας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2392400942.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Η Φανή Αρπατζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πολλά ερωτήματα που δεν είχαν εύκολες απαντήσεις. Υπαρξιακές αναζητήσεις όπως από που ερχόμαστε σαν ψυχές, που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις ζωές των ανθρώπων.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Θεραπεύτρια Ολιστικής Προσέγγισης

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προσωπικής θεραπείας και αναζήτησης, σε συνδυασμό με πολυετή εκπαίδευση, δημιούργησα έναν ζεστό χώρο με αγάπη και φροντίδα, όπου με τις θεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις μου, αφουγκραζόμαστε μαζί τις βαθύτερες ανάγκες Σας, ώστε να ανακουφιστείτε σωματικά και ψυχικά και να επαναπροσδιορίσετε τη θέση Σας στη ζωή.